Kelvin de Lang: "Een vertrek van deze spelers is onbespreekbaar"

Kelvin de Lang
Kelvin de Lang Foto: © Pro Shots

Directeur voetbal Marijn Beuker en Kelvin de Lang zijn niet van plan om twaalf spelers te kopen deze zomer. Sterker nog: een aantal spelers die nu in de basis staan mogen absoluut niet weg.

"Kelvin en ik kijken elkaar soms aan op de tribune en zijn het er dan over eens dat het huidige spel niet bij Ajax past; er zit geen comfort in", geeft Beuker in gesprek met De Telegraaf. "Maar we hebben best een aardig geraamte staan. Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan. We hebben met ze gezeten en willen dat ze blijven. Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen."

De Lang is het daarmee eens en durft nog verder te gaan. "Hato, Brobbey en Taylor zijn jongens uit de eigen opleiding. Wat ons betreft is een vertrek in principe onbespreekbaar." Ook blijven er misschien wat van de aankopen van Sven Mislintat. "Het is trouwens niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken. Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken".

De spelers krijgen de schuld dan ook niet. "Dan boterde het niet tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is", besluit De Lang.

Lees meer:
0 reacties