Kenneth Perez haalt uit naar Makkelie: "Dit is gewoon marchanderen"

Kenneth Perez namens ESPN
Kenneth Perez namens ESPN Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez is absoluut niet te spreken over het optreden van Danny Makkelie in De Klassieker. De Deen vindt de verklaring van de arbiter na afloop van de kraker tussen Ajax en Feyenoord 'helemaal nergens op slaan'.

Makkelie verscheen, na wat gedoe, voor de camera van ESPN en vertelde daar waarom hij Quilindschy Hartman geen tweede gele kaart had gegeven. "Hier steekt de Feyenoord-speler zijn been uit. Dat is een onvoorzichtige overtreding: geen geel. Wanneer zou het dan wel geel kunnen zijn? Dit is voor mij geen gele kaart", zei hij.

"En niet alleen voor mij, voor al mijn collega's. En ik ben ook een internationale scheidsrechter. Ook daar geef ik zo'n gele kaart niet. Dus ook vandaag niet", was het oordeel van Makkelie. Perez vond het een 'slappe verklaring', zo zegt hij in Dit Was Het Weekend op ESPN. "Het slaat helemaal nergens op. Bij de eerste overtreding van Hartman geeft Makkelie wél geel. Die was bijna identiek. Dit is gewoon marchanderen en geen beslissing dúrven nemen."

"Deze verklaring is gewoon heel erg vergezocht", aldus de Deen, die vindt dat Makkelie vaker de fout inging in De Klassieker. "Hij mist drie rode kaarten, want Oussama Idrissi en Mohammed Kudus hadden er ook een moeten krijgen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand