"Kenneth Taylor is een ongelofelijke open jongen, een verbinder"

Kenneth Taylor tegen Liverpool FC
Kenneth Taylor tegen Liverpool FC Foto: © Pro Shots

Dave Vos, assistent-trainer bij Rangers FC, werkte in het verleden samen met Kenneth Taylor. Hij is lovend over de jongeling van Ajax.

"Kenneth is een ongelofelijke open jongen, een verbinder", zegt Vos bij Voetbal International. "Hij kon met iedereen goed opschieten, stond midden in de groep, en was ook prettig in de omgang met trainers. Kenneth heeft qua karakter eigen alles wat ze bij Ajax zoeken in een speler. Hij had het hart op de tong, op een goede manier. Een bepaalde bluf, branie en zelfvertrouwen, maar geen arrogantie."

Hij ziet een slimme houding van zijn ouders ook als een gevolg hiervan. "De ouders van Kenneth stimuleerden hem, maar drongen zich niet aan hem op. Tijdens de gesprekken tussen de trainer en de speler en zijn ouders moest Kenneth zelf de vragen stellen die hij wilde, dat is volgens mij ook de beste benadering. Ze waren super betrokken, maar wel op een goede manier."

De middenvelder mocht zijn eigen keuzes maken. "Ze lieten de keuzes aan Kenneth zelf en daar heeft de speler ook het meeste aan. Het draagt bij aan de persoonlijkheid die nodig is om als Ajax-speler te slagen. In een volle Johan Cruijff Arena met vijftigduizend man op de tribune met een flink verwachtingspatroon moet een speler het uiteindelijk ook echt zelf doen. Ik zag bij Kenneth dus niet alleen in zijn jeugdjaren een flinke ontwikkeling als speler, maar ook als mens."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand