Kenneth Taylor legt uit: "Mijn favoriete positie is wel die rol"

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Ajax won afgelopen zondag met 1-4 uit bij FC Volendam. Een belangrijke overwinning waarbij middenvelder Kenneth Taylor een belangrijke rol speelde.

Taylor begon het seizoen als controlerende middenvelder, speelde een tijdje als linksback, maar staat nu wat hoger op het veld als aanvallende middenvelder waar hij het beste tot zijn recht komt. "Ik speel waar de trainer me nodig heeft, maar mijn favoriete positie is wel die rol als aanvallende middenvelder. Nummer 8 of nummer 10, hoe je het wil noemen", vertelt hij bij Voetbal International.

"Omdat ik dan veel meters kan maken, veel heen en weer kan lopen. Ik vind het niet vervelend om mee te verdedigen, ik denk ook dat ik daar wel stappen in heb gemaakt. Het is goed voor het totale plaatje van mijn ontwikkeling", gaat hij verder. "Maar ik vind het fijn om aan te sluiten en in de zestien te komen. Vandaag ging dat goed. Ik stond wat hoger op het veld en ik had met Brian Brobbey en Chuba Akpom twee balvaste spitsen voor me, waar ik goed onder kan komen."

Lees meer:
0 reacties