"Kian Fitz-Jim dacht alles te spelen omdat hij van Ajax kwam"

Kian Fitz-Jim aan de bal namens Ajax
Kian Fitz-Jim aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax verhuurde Kian Fitz-Jim eerder dit seizoen aan Excelsior. De middenvelder liet daarvoor een transfer naar Juventus schieten. In Kralingen liep het echter anders.

"Kian kwam bij ons binnen op het moment dat het goed liep en we punten pakten. Hij had moeite met zijn rol en dat was ook logisch", zo blikt Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen aan tegenover Voetbal International. "Hij dacht alles te spelen omdat hij van Ajax kwam, maar zo werkt dat simpelweg niet. Bij Jong Ajax heb je zestig procent de bal en is het veertig procent verdedigen, bij Excelsior is dat het tegenovergestelde."

"Dus Kian had moeite met de manier waarop wij voetbalden", geeft Dijkhuizen aan. "Bij Jong Ajax wordt minder gevraagd in resultaat en gaat het om goed voetbal, terwijl bij Excelsior ieder puntje heilig is. Bij ons moet je soms ook tevreden kunnen zijn na een 0-2 nederlaag, zolang je maar bepaalde dingen brengt. Dat was een hele andere mindset dan hij gewend was."

Deze winter keerde Fitz-Jim terug in Amsterdam, al had Dijkhuizen hem graag bij Excelsior gehouden. "Ik ben van mening dat hij nog niet klaar is voor Ajax 1 en vind het daarom jammer dat hij terug is gegaan. Als hij bij Excelsior was gebleven had hij 25 wedstrijden in de Eredivisie kunnen voetballen. Ik snapte zijn besluit, maar we vinden het wel doodzonde."

Lees meer:
0 reacties