Kian Fitz-Jim leeft mee met Ajax: "Daar ben ik van overtuigd"

Kian Fitz-Jim in het shirt van Excelsior
Kian Fitz-Jim in het shirt van Excelsior Foto: © Pro Shots

Kian FItz-Jim wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Excelsior. Daar heeft hij nog geen indruk kunnen maken, maar dat hoopt hij wel snel te kunnen doen.

"Het is anders dan ik gewend was bij Ajax, dat wist ik vooraf", legt Fitz-Jim uit tegenover Voetbal International. "Bij Ajax heb je altijd balbezit, domineer je en moet de tegenstander reageren. Dat is hier niet altijd zo. Tegen Vitesse domineerden we voor rust ook, maar was de laatste pass niet goed genoeg om ook te scoren. Uiteindelijk was het zaterdag overleven in het laatste kwartier en dat is nieuw voor me."

Tot dusver moet Fitz-Jim vooral vanaf de bank toekijken. "Ik ben met een bepaald verwachtingspatroon gekomen, maar heb het nog niet waar kunnen maken. Deels omdat ik weinig speel, deels omdat ik na mijn enkelblessure van vorig jaar nog niet helemaal fit ben. Ik speel op pijnstillers. Ik moet geduldig zijn, maar dat is soms best moeilijk voor een jonge speler als ik."

Afgelopen weekeinde is hij met Excelsior wel weer een punt uitgelopen op Ajax. "Ik zit nog met een paar jongens in een app-groep, ik zal het ze laten weten", lacht hij. "Het doet me wel wat, ik leef met ze mee. Het gaat met Ajax ongetwijfeld goed komen, daar ben ik van overtuigd", besluit Fitz-Jim.

Lees meer:
0 reacties