Kieft woedend over slappe Bergwijn: "Raakt godverdomme zelf geen bal"

Steven Bergwijn baalt
Steven Bergwijn baalt Foto: © Pro Shots

Wim Kieft is niet te spreken over de houding van Steven Bergwijn. De aanvaller verweet zijn teamgenoten veel, maar Kieft vindt dat de aanvoerder van Ajax zelf ook wel in de spiegel mag kijken.

"Ik heb nog geen enkele speler gezien die kan voetballen", oordeelt Kieft in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “En dan zie je ook dat zo’n jongen als Bergwijn aanvoerder is. Hoe kan hij nou aanvoerder zijn? Die selectie is uiteindelijk ook pas twee weken bij elkaar, en er zat ook nog een interlandperiode tussen. Dan gaan Steijn en Bergwijn roepen dat er wat mankeert aan de inzet, maar die gasten hebben geen idee wat ze moeten doen. Aan de ene kant zijn het geen goede voetballers; aan de andere kant weten ze niet eens hoe Ajax wil voetballen."

Ook het gezapige interview van de aanvoerder na de wedstrijd schoot bij Kieft in het verkeerde keelgat. "Dan gaat Bergwijn na de wedstrijd ook roepen dat hij er klaar mee is en passie wil zien. Maar hij raakt godverdomme zelf geen bal, man! Hij is voor zoveel geld gekocht! Maar je gaat dan toch niet die jongens voor schut zetten en laten vallen. Het grote afschuiven is begonnen bij Ajax".

René van der Gijp is het daarmee eens. "Ik heb niet eens een speler gezien die een beetje kan voetballen. Een beetje kunnen voetballen is dat je ziet dat die bal verkeerd gaat, maar dat hij wel de intentie had om een medespeler te bereiken. Maar Mannsverk! Wat is dat nou joh? Wat is dat, Mannsverk? Heeft hij voorheen ergens gevoetbald?", lacht Van der Gijp.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -5 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand