Kieft haalt hard uit naar oud-Ajacied: "Beter je mond houden"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Wim Kieft is zeer kritisch op Erik ten Hag. De trainer van Manchester United won ondanks de FA Cup, maar de oud-spits vind dat hij zich niet goed opstelde. 

De winst van de beker was een klein hoogtepunt in een dramatisch seizoen voor United. "Volgens Ten Hag staat het project Manchester United nog op de rails. Maar hij vergeet dat hij bij de grootste club van Engeland werkt. Daar moet je presteren en kom je niet weg met geleuter over blessures, over het winnen van twee troostprijzen of een ingezet proces", oordeelt Kieft in de Telegraaf. "Hij heeft bijna 500 miljoen euro gespendeerd en desondanks niet geleverd."

Volgens Kieft heeft Ten Hag weinig recht van spreken. "Dan kan je beter je mond houden in plaats van journalisten en analisten als Gary Lineker en Alan Shearer onderuit de zak te geven en te zeggen dat ze er niets van begrijpen", schrijft de analist. "Terwijl je je handen vol hebt aan Manchester United, een klus waar je bezig bent je aan te vertillen, lees je als Ten Hag onderhand ook nog even iedereen de les."

Zo was de oud-trainer van Ajax zeer uitgesproken over de manier waarop de club met Marc Overmars is omgegaan. "Bij Ajax snappen ze er niets van. Marc Overmars had als een heilige behandeld moeten worden. Het is niet Ajax, maar Overmars die grensoverschrijdend bezig is geweest", vervolgt Kieft. "Die misdragingen kan je als club niet over je kant laten gaan, maar daar denkt Ten Hag dus anders over weten we nu."

Lees meer:
0 reacties