Kieft haalt opnieuw uit: "Koeman maakt probleem Brobbey groter"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Opnieuw rekent Wim Kieft af met de kritiek van Ronald Koeman op Brian Brobbey in zijn column. Volgens de voormalige spits had de voormalige bondscoach de situatie met de Ajax-aanvaller veel beter af kunnen handelen.

"Als bondscoach had Koeman nooit mogen meegaan met Van Bastens aanmerkingen dat de aanname van Brobbey en zijn afronding niet deugen. Alsof Wout Weghorst en Luuk de Jong de bal wel aan een touwtje hebben, de bal nooit van hun voeten springt en zij iedere kans benutten.", schrijft Kieft in zijn column bij De Telegraaf.

"Heb je een beetje empathisch vermogen, kan je je verplaatsen in de gevoelens en gedachtes van een spits, dan is het dom om als bondscoach het scorend vermogen van zo iemand ter discussie te stellen", deelt Kieft. "Zeker als jij als coach die jongen nodig hebt om doelpunten te maken in interlands. Met zijn opmerkingen maakte Koeman het probleem voor Brobbey in dit geval alleen maar groter. Als goede bondscoach moet je dit weten en meenemen in wat je over een door jou geselecteerde speler roept", reageert hij fel.

Dat Koeman later toegaf dat hij Brobbey had moeten verdedigen en dat hij zichzelf een slecht politicus noemde, gaat er bij Kieft niet in. "Verschuil je je vervolgens achter een opmerking dat je tegenwoordig niets meer mag zeggen als bondscoach en dat je geen diplomaat bent, dan is dat wel een heel zwak, goedkoop optreden", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties