Klaassen baalt: "Toen voelde het langs de kant zo machteloos"

Davy Klaassen
Davy Klaassen Foto: © Pro Shots

Het aandeel dat Davy Klaassen had in de landstitel van Ajax, was dit seizoen kleiner dan in het voorgaande seizoen. Zo zat de middenvelder vaker op de bank dan hem lief was.

"Mijn aandeel in de landstitel was minder groot dan vorig seizoen", begint hij in een interview met Voetbal International. "Daar baal ik natuurlijk van. Als speler wil je alles spelen en daar leek het voor mij aanvankelijk ook op uit te draaien. Tot die interlandperiode in september."

Klaassen speelde bij Ajax iedere wedstrijd. Bij Oranje liep hij echter een buikwandblessure op dat hem enkele weken aan de kant hield. Dat kostte hem zijn basisplaats in Amsterdam. "Je weet als speler van Ajax dat de concurrentie groot is en er een ander komt te staan als je geblesseerd bent, maar voor mij was het contrast wel heel groot."

"Vooral in wedstrijden waarin het niet liep, voelde het langs de kant zo machteloos. Dan was ik aan het warmlopen of zat ik in de dug-out en dan zie je dat het beter moet. Maar je kan helemaal niets doen, behalve hopen", aldus Klaassen.

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties