Klaassen blikt terug op vertrek Ajax: "Voelde niet meer als thuis"

Davy Klaassen
Davy Klaassen Foto: © BSR Agency

Davy Klaassen had niet verwacht Ajax afgelopen zomer nog te verlaten. Toch vertrok de middenvelder op de laatste dag van de transfermarkt naar Inter.

Het was een bijzondere ontwikkeling, herinnert Klaassen, die een belletje kreeg van Stefan de Vrij. "Hij vertelde dat de technisch directeur en de trainer hem over mij wat vragen hadden gesteld. Wat voor jongen ik was, en zo. 'Ze willen je misschien halen', vertelde Stefan", blikt de middenvelder terug bij Voetbal International. Die avond nam de Italiaanse club contact op. "De volgende ochtend vroeg stapte ik op het vliegtuig naar Milaan en is alles rondgekomen. Gezien alle omstandigheden een droomtransfer."

Als kind van de club houdt Klaassen van Ajax, maar zijn keuze om naar Inter te gaan was niet moeilijk. "Ik heb altijd gezegd dat ik Ajax niet zomaar zou verlaten. Dat was nu ook zo, alleen, met een grote club als Inter kwam een bijzondere kans voorbij. En de situatie bij Ajax was natuurlijk ook heel anders, dat speelde ook mee", legt hij uit. "Het voelde niet meer als mijn thuis zoals het voorheen voelde, er was zo veel gebeurd en veranderd."

Lees meer:
0 reacties