Dit klassieke Ajax-tenue blijkt honderden euro's waard te zijn

Ajax in het seizoen 1989/90 in de TDK-tenues
Ajax in het seizoen 1989/90 in de TDK-tenues Foto: © BSR Agency

Misschien heb jij nog wel een oud Ajax-shirtje liggen. Voordat je het weggeeft, bedenk dat het heel veel geld waard kan zijn.

De afgelopen jaren worden er steeds meer klassieke voetbalshirts aangeboden. Waar het vroeger vooral was voor de liefhebbers, kan je er inmiddels ook je eigen handeltje van maken. Tegenover De Telegraaf deden een aantal handelaren hun verhaal over de business die ze zijn begonnen.

Een van hen is Robert Zwaanswijk en zijn handeltje loopt goed. Laatst heeft hij dan ook een flinke duit verdiend aan een Ajax-shirtje. “Laatst hadden we een Ajax-shirt online staan, uit 1991, met TDK als sponsor. Dat is misschien wel een van de beroemdste Nederlandse voetbalshirts. We boden het shirt voor €500 aan, wat ik al een fors bedrag vond.”

Er bleek echter meer in te zitten. “Door andere kenners werd ik erop geattendeerd dat ik er makkelijk meer voor kon vragen. Uiteindelijk ging het voor €700 de deur uit. Het is toch een beetje wat de gek ervoor geeft”, aldus de shirtjeshandelaar.

Lees meer:
0 reacties