Kluivert flirt met Ajax: "Zal altijd club van mijn hart blijven"

Justin Kluivert in actie voor Bournemouth
Justin Kluivert in actie voor Bournemouth Foto: © Pro Shots

Justin Kluivert vertrok op vroege leeftijd bij Ajax om een avontuur bij AS Roma te beginnen. Momenteel speelt de 24-jarige aanvaller voor Bournemouth in de Premier League waar hij goed is voor zes doelpunten in tweeëntwintig officiële duels.

In 2016 zette Kluivert zijn handtekening onder zijn eerste contract bij Ajax. Destijds sprak hij met Overmars over zijn verre toekomst. "Precies toen ik zei dat ik volgens mij een goede nummer 10 kon worden, draaide Overmars zijn papiertje met 10 om en hij zei erbij: Mooi dat we hetzelfde denken. Het komt er nu allemaal een beetje uit. Bijzonder, toch?", vertelt Kluivert in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Veel mensen waren van mening dat Kluivert langer bij Ajax had moeten blijven om zich verder te ontwikkelen. Dit statement achtervolgt hem nog steeds. "Niemand kan weten of ik dan nu bij een Europese topclub of juist onder in de Eredivisie had gezeten. Ik weet ook niet of ik alsnog bij Ajax zou blijven als ik het over mocht doen. Echt niet. Wat ik wil zeggen, is dat ik mijn eigen weg moet vinden in deze carrière. En dat doe ik ook. Ik weet waar ik toe in staat ben en ik geloof er nog steeds heilig in dat ik de absolute top kan bereiken."

Kluivert voelt echter nog steeds de pijn dat hij geen passend afscheid heeft kunnen nemen. "Ik ben eerlijk: die droom hoop ik nog eens in vervulling te brengen, want Ajax zal altijd de club van mijn hart blijven."

Lees meer:
0 reacties