Feyenoord geadviseerd: "Ajax ging naar de beurs voor kapitaalinjectie"

De Johan Cruijff ArenA
De Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Tom Knipping ziet dat Ajax de laatste jaren in financieel opzicht hard is weggesprint bij Feyenoord. De kloof tussen de historische rivalen lijkt definitief, maar de voetbaljournalist ziet dat de Rotterdammers nog een aantal opties hebben om de kloof te dichten.

"Een wapen dat Feyenoord nog zou kunnen inzetten om de salarisachterstand te overbruggen, is een aandelenverkoop", schrijft Knipping in Voetbal International. "Ajax ging ooit naar de beurs voor een kapitaalinjectie."

De journalist gaat verder: "Een soortgelijke stap zou Feyenoord kunnen zetten, bijvoorbeeld door net als veel internationale topclubs de aandelen te verkopen aan een consortium. Een minderheid is al in handen van regionale investeerders, maar een meerderheid heeft de club nog zelf."

Knipping vervolgt: "Als Feyenoord het zelf voor het zeggen krijgt in De Kuip en ook de Champions League-kansen toenemen door het grotere aantal tickets, zal Feyenoord ongetwijfeld een interessant doelwit worden voor buitenlandse fondsen die al tal van clubs hebben opgekocht."

Knipping ziet dat een aandelenverkoop haast de enige manier is om financieel dichter bij Ajax te komen. "Bij bijvoorbeeld Paris Saint-Germain en Manchester City werden direct na de overname de salarisbudgetten door de nieuwe eigenaren opgevoerd waardoor ze in de eigen competitie mee konden bieden met de marktleiders, terwijl dat op basis van de clubbegrotingen eigenlijk niet mogelijk was."

"De komst van betere spelers leidde tot sportieve hoogtepunten en als gevolg van het succes groeiden de clubs uit tot de commerciële giganten van vandaag de dag. Zo’n soort strategie lijkt de enige manier om financieel nog in de slipstream te kunnen komen van Ajax", aldus Knipping.

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand