KNVB in statement: "Zijn geschrokken van de berichtgeving bij Ajax"

Het KNVB-gebouw in Zeist
Het KNVB-gebouw in Zeist Foto: © Orange Pictures

De KNVB is zeer geschokt door de berichtgeving omtrent Marc Overmars. Ajax maakte zondagavond bekend dat de directeur voetbalzaken de Amsterdamse club per direct heeft verlaten, dit naar aanleiding van het versturen van grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's.

"We zijn geschrokken van de berichtgeving bij Ajax en leven mee met de slachtoffers", schrijft de KNVB. "Als grootste sportbond van Nederland zijn wij ons ervan bewust dat helaas ook in de sportwereld machtsrelaties een rol kunnen spelen op de werkvloer. Een veilige werkomgeving vinden wij heel belangrijk en is een onderwerp dat in het betaald voetbal al langer hoog op de agenda staat."

De KNVB schrijft dat voor betaald voetbal clubs sinds twee jaar het garanderen van een veilig sportklimaat als onderdeel van de licentie-eisen geldt. "Daarin ligt voor iedere club ook een verplichting om een gecertificeerde vertrouwenscontactpersoon aan te stellen."

De voetbalbond vervolgt: "In januari heeft nog een overleg plaatsgevonden met de vertrouwenscontactpersonen van alle betaald voetbalclubs. We worden daarbij geholpen door gespecialiseerde bureaus", zo besluit de KNVB.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand