KNVB niet op de hoogte van transferdeadline: "Was al vervelend"

Klaas Jan Huntelaar
Klaas Jan Huntelaar Foto: © Pro Shots

De KNVB was niet op de hoogte van het feit dat de Nederlandse transfermarkt één dag eerder sluit dan die van de Europese topcompetities. In Nederland kunnen spelers een transfer maken tot en met 31 augustus, terwijl de markten in bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland een dag langer over zijn.

Dit zou betekenen dat Nederlandse clubs dus nog een speler kwijt kan raken, zonder dat er gelegenheid is om een vervanger aan te trekken. En hier zijn de technisch directeuren van de Nederlandse clubs niet blij mee. In de praktijk kunnen clubs altijd 'nee' zeggen, maar wanneer er sprake is van een ontsnappingsclausule, staat de club met lege handen.

"Het was al vervelend dat landen als Turkije en Rusland langer open waren dan Nederland, maar je wilt niet dat dit ook voor de topcompetities geldt. Wel vind ik het vreemd dat zij een dag langer open zijn. 31 augustus was altijd het uitgangspunt. Ik hoop in elk geval dat de KNVB dit kan herstellen", aldus PSV-directeur Marcel Brands tegenover Voetbal International.

De kans dat dit hier iets aan gedaan kan worden, is echter klein. "Het klopt dat wij er recent achter zijn gekomen dat er een verschil bestaat in de sluitingsdatum van de transferwindow die wij hanteren ten opzichte van een aantal andere bonden", reageert de KNVB. "Wij houden de datum van 31 augustus aan en een aantal andere bonden sluit een dag later, in de nacht van 1 op 2 september."

"Wij zijn verbaasd over dit verschil in sluitingsdatum. Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren", aldus de voetbalbond.

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand