KNVB wijzigde beleid door Ajax: "In belang van Nederlands voetbal"

Jan Bluyssen
Jan Bluyssen Foto: © Pro Shots

Nederland acteert al een aantal jaar sterker dan voorheen in Europa. Ook de KNVB heeft daar in bijgedragen. Volgens Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, wordt de Europese agenda tegenwoordig afgestemd met het competitievoetbal.

"In het seizoen 2017/18, nadat Ajax de finale had gespeeld in de Europa League, kwam wel veel los", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Daarvoor werden de clubs vaak al vroeg uitgeschakeld. Het kon dus toch. Dat ging allemaal heel erg snel. Daarna zijn we gaan praten."

Bluyssen vervolgt: "De plannen lagen in de kast om vanaf juni 2019 te beginnen met aangepaste programma’s. Ik weet nog dat we vroegen: Zullen we op zondagavond gaan voetballen? Iedereen zat eerst van pfff en dan hadden we eigenlijk ook de maandag nog in gedachten."

Ajax denderde vervolgens door in Europa. "Toen kwam Ajax in de Champions League tegen Real Madrid te spelen. Ajax vroeg uitstel voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle om zich optimaal te kunnen voorbereiden. Wie zijn wij om dat te belemmeren? Niet omdat het Ajax was, dat was voor iedere club uit Nederland een belangrijk moment geweest", aldus Bluyssen, die aangeeft dat Ajax een voordeel heeft met het competitieprogramma.

"Er is in het competitieprogramma nu altijd een voordeel voor de Champions League-deelnemer wanneer die na een Europese wedstrijd tegen een Europa League- of Conference League-deelnemer speelt. Dus ja, in dit geval heeft Ajax voordeel, maar het kan niet anders. Had PSV van Benfica gewonnen, zou het voor PSV ook weer een ander verhaal zijn. Kijk, ons maakt het niet uit welke club het is maar het is mathematisch gezien niet te doen dat te veranderen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand