Koeman legt uit: "We hebben met Brobbey aan de zijkant getraind"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Orange Pictures

Ronald Koeman heeft Noa Lang (Club Brugge) opnieuw links laten liggen bij het Nederlands elftal. De bondscoach van Oranje zag Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen uitvallen door een virusinfectie en riep drie vervangers op om ervoor te zorgen dat elke positie dubbel bezet is.

Oranje heeft alsnog geen pure linksbuiten in zijn selectie. Koeman besloot niet om voormalig Ajax-speler Lang bij zijn selectie te halen, na het uitvallen van Gakpo. "Wat ik al zei: we zijn op iedere positie dubbel bezet", zegt Koeman op een persconferentie van Oranje. "Dan vind ik het niet nodig om nog meer spelers erbij te halen. We hebben ook met een Brian Brobbey aan de zijkant getraind."

Koeman vindt niet dat Nederland minder kans heeft tegen Frankrijk, vanwege de virusproblemen binnen de selectie. "Het is duidelijk dat dit misschien niet het elftal is dat je zou hebben als iedereen erbij was, dat is logisch. Ik denk alleen niet dat we ineens minder kans hebben, want voetbal is een raar spelletje. Ook met deze elf heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat", aldus Koeman.

Kenneth Taylor
MATCHDAY | Oranje treedt met drie Ajacieden aan tegen Frankrijk Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand