Koeman tipt ontbrekende Ajacieden: "Daar worden ze veel sterker van"

Ronald Koeman op het trainingsveld
Ronald Koeman op het trainingsveld Foto: © BSR Agency

Ronald Koeman kan deze interlandperiode niet beschikken over Ajacieden. Normaliter hebben Steven Bergwijn en Steven Berghuis een plekje in de selectie, maar zij zijn geblesseerd. Ook Brian Brobbey, die wel opgeroepen was, is inmiddels afgevallen met een kwetsuur.

"De jongens van Ajax zijn er helaas niet bij", zegt Koeman, die geciteerd wordt door De Telegraaf. De bondscoach ziet dat het niveau bij de topclubs in de Eredivisie gegroeid is. "Ik vind dat in het buitenland nog meer aandacht wordt besteed aan kracht, coördinatie en activatie. Maar als ik naar PSV en Feyenoord kijk dan is dat in Nederland inmiddels ook op een hoog niveau."

De trainer heeft behoorlijk wat spelers uit de Eredivisie geselecteerd, maar ziet toch een verschil met voetballers die in bijvoorbeeld Engeland of Italië spelen. "Het verschil tussen de spelers uit de Eredivisie en die uit een buitenlandse competitie zit er nog in dat een jongen als Nathan elke drie dagen een topwedstrijd speelt met Manchester City. Dan word je supersterk. Dat missen wij soms wel in Nederland."

Koeman ziet daarom een aantal spelers aankomende zomer graag vertrekken bij de Nederlandse top-drie. "Het is goed als ze op het goede moment de stap naar een grote competitie in het buitenland maken. Daar worden ze zó veel sterker van als ze spelen", aldus de bondscoach, die overigens geen namen noemt.

Lees meer:
0 reacties