Kökcü over winst bij Ajax-uit: "En dan die stilte in het stadion..."

Arne Slot met Orkun Kökcü
Arne Slot met Orkun Kökcü Foto: © Orange Pictures

Feyenoord is kampioen van Nederland. Aanvoerder Orkun Kökcü wilde in de winterstop echter nog niet aan een eventueel kampioenschap denken.

“Na de winterstop moest het gebeuren: FC Utrecht-uit, FC Groningen-uit, Ajax-thuis, FC Twente-uit, PSV-thuis en AZ-thuis, allemaal achter elkaar. Dat we in die serie weliswaar niet alles wonnen, maar toch wegliepen bij de concurrentie, versterkte het goede gevoel. Toen we daarna in de Johan Cruijff Arena wonnen en Ajax op grotere achterstand zetten, keken we elkaar aan in de kleedkamer. Het kón”, begint Kökcü bij Voetbal International.

Vervolgens werd er gewonnen van Ajax. “Die overwinning in Amsterdam voelde als een bevrijding, Ajax stond daarna op zes punten achterstand. Nu ik er zo aan terugdenk; geweldige wedstrijd. We kwamen 1-0 voor en dan die stilte… In het veld dachten we dat de goal was afgekeurd, haha. Daarna maakte Ajax er een fysieke wedstrijd van en hadden we moeite met ze.”

Na rust kreeg Feyenoord de controle terug. “Tot we na rust de bal lieten lopen, toen kwamen ze er niet meer aan te pas. Als je dan vlak voor tijd de winnende maakt, geeft dat een onbeschrijflijk gevoel. De laatste keer dat Feyenoord daar won, was ik vier jaar, wist ik niks van voetbal en zat ik op de kleuterschool.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand