Kop baalt: "Nog zuurder dat je het in de tweede helft weggeeft"

Lize Kop (Ajax) pakt de penalty van Fenna Kalma (FC Twente)
Lize Kop (Ajax) pakt de penalty van Fenna Kalma (FC Twente) Foto: © Orange Pictures

Ajax Vrouwen verloor zondag met 2-1 van FC Twente Vrouwen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Lize Kop zag hoe de Amsterdammers het uiteindelijk in de tweede helft weggaven.

"We kwamen hierheen om te winnen. We trainen super goed, overal zit druk op. Zo ga je ook de eerste helft in, duels spelen, slim zijn en volwassen daarin zijn. Het hoeft ook niet altijd mooi. In het eerste halfuur zijn we echt zo dominant", gaf Kop na afloop aan bij Ajax TV. "Dan verplaats je het spel super goed. In het laatste kwartier krijg je het wat moeilijker, maar ik denk wel dat er niet zo heel veel aan de hand was."

In de tweede helft ging het mis voor Ajax Vrouwen: "We komen gewoon niet goed de kleedkamer uit. Ze spelen die bal een paar keer erachter. Daar anticiperen wij niet op. Dat doen zij goed, dat weten ze. Dan kunnen zij scoren."

Zelf speelde Kop een hoofdrol in het duel. De doelvrouw pakte een penalty. "Wat ik probeer is zo lang mogelijk te wachten, zodat zij ook lang wacht. Ik dacht gewoon: ik ga deze pakken. Dan probeer ik zo lang mogelijk te kijken en op een gegeven moment ga je de hoek in. Dan weet je dat je goed zit. Dan moet je daarna weer snel staan, omdat 'ie bij iemand anders voor de voeten weer lag."

"Het voelt goed dat ik de ploeg daarmee in de strijd hield. Je wil belangrijk zijn. Zeker met hoe lang ik al bij Ajax speel, ik wil een belangrijke rol spelen. Het is daardoor nog zuurder dat je het in de tweede helft zo snel weggeeft", besluit de goalie.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand