Kop weer terug: "Bewust gekozen om me niet beschikbaar te stellen"

Lize Kop in het shirt van Ajax
Lize Kop in het shirt van Ajax Foto: © Pro Shots

Lize Kop stond vorig seizoen langs de zijlijn vanwege een zware hoofdblessure. De 24-jarige keepster van Ajax Vrouwen is nu weer helemaal fit en maakte in de UEFA Women's Champions League-voorronde haar officiële rentree.

Geduld moest Kop hebben. "Laat dat nu net iets zijn waar ik niet zo goed in ben", zegt ze op de website van Ajax. "Vorig seizoen was pittig, maar uiteindelijk sta ik er nu weer en daar ben ik heel erg blij mee. Het is een cliché, maar ik ben er sterker van geworden."

Vorig seizoen ziet Kop dan ook als een 'zwart seizoen'. "Ik was vaak niet bij de groep en dat miste ik enorm. De vorige jaargang zie ik als een zwart seizoen omdat ik er weinig van heb meegekregen. Ik leefde veelal in mijn eigen bubbel."

Wel zijn er ook pluspunten volgens de doelvrouw: "Ik merk wel dat ik rustiger ben geworden en mezelf minder snel dingen aantrek. Als ik terugkijk naar het duel met Kristianstads; daar had ik bij het eerste doelpunt meer kunnen doen. Zoiets kan ik nu goed van me afzetten."

Door een bewuste keuze kon Kop volledig fit aan dit seizoen starten. "Aan het einde van vorig seizoen heb ik bewust gekozen om mij niet beschikbaar te stellen voor de OranjeLeeuwinnen. Ik wilde goed rusten, vakantie hebben en even helemaal zonder voetbal zijn. Mijn lichaam gaf daarna ook de bevestiging dat het goed zat", besluit de goalie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand