Kraaij heeft voorkeur voor Oranje: "Nachtmerrie voor verdedigers"

Hans Kraay jr.
Hans Kraay jr. Foto: © Pro Shots

Volgens Hans Kraay junior zou Brian Brobbey komende zomer de eerste spits van het Nederlands elftal moeten zijn op het EK in Duitsland, zo deelde de analist in een video-item van ESPN. Kraay zou bovendien ook Memphis Depay en Xavi Simons een basisplek geven, terwijl hij opvallend de man in vorm, Donyell Malen buiten de selectie zou laten.

Volgens de analist zou Brobbey komende zomer de eerste keus moeten zijn in de aanval van Nederland. "Koeman zei: 'Als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen...' Brobbey gaat ook steeds met zijn gezicht naar het doel spelen. Hij maakt ook loopacties in de breedte en diepte. Als hij dat volhoudt, dan wordt hij een nachtmerrie voor verdedigers. Dus hij is de belangrijkste spits."

Kraay visualiseert Memphis en Simons achter Brobbey opgesteld, en zij vormen dan samen de voorste linie van Oranje. Over het thuislaten van Malen wil de analist nog wat kwijt. "Als je hem kan thuislaten... Als we nu geen Europees kampioen worden, dan weet ik het ook niet meer", zo concludeert Kraay.

Lees meer:
0 reacties