Kraay deelt appje van-Ajax trainer na tirade over 'grootste schande'

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Ajax verloor donderdagavond kansloos op Villa Park, maar er was een kanttekening. Aston Villa spits kwam in de zeventiende minuut met gestrekt been in op doelman Diant Ramaj, tot verbazing van de gasten bij Goedemorgen Eredivisie werd dit bestraft met geel.

“Ik vind dit een van de grootste schandalen van de afgelopen maanden”, vertelde Kraay na het zien van de charge van Ollie Watkins op doelman Diant Ramaj . “Het is werkelijk ongelooflijk Als je na vijftien minuten met een middelmatig Ajax tegen tien Aston Villa-spelers speelt, dan heb je een kans. Het doet er niet toe of je voor of tegen Ajax bent, iedereen ziet toch dat dit een rode kaart is? Dit is een rode kaart in Oekraïne, in IJsland, in Paramaribo, in Papoea-Nieuw-Guinea. Wat doen die mensen in het VAR-centrum?”

Na zijn tirade krijgt Kraay een berichtje binnen op zijn telefoon. “Helemaal mee eens", bericht hoofdtrainer John van ’t Schip. Collega-analist Mario Been plaatste nog een kanttekening: volgens hem had Ajax zich nadrukkelijker moeten beklagen op het veld. “Hier is veel te weinig ophef over gemaakt, ook door Ajax. Als dit bij een Italiaanse club gebeurt, dan rolt de speler zeven keer over het gras. Dat zou best geholpen kunnen hebben om eventueel wel een resultaat te halen.”

Lees meer:
0 reacties