Kraay reageert op viral interview: "Ik zat hem té op zijn huid"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Hans Kraay jr. heeft gereageerd op het veelbesproken interview dat hij had met Jordan Henderson na afloop van Ajax-Fortuna Sittard (2-2). Het gesprek ging deze week viraal in Engeland.

Na afloop van het teleurstellende gelijkspel tegen de Limburgers had de verslaggever kritiek op het spel van de Engelsman. In Engeland verbaasden veel voetbalsupporters zich over de directe vragen van Hans aan Henderson. Toine van Peperstraten grapt in Voetbal op Vrijdag van ESPN dat er misschien een overstap zit aan te komen voor zijn collega. "Je bent de wereld overgegaan, ESPN UK gaat jou hier binnenkort weghalen, hoor."

Daarna vertelt Kraay dat hij zelf niet doorhad dat hij viraal was gegaan in Engeland. Dat moest hij van iemand anders horen. "Ik heb X niet, ik heb dat allemaal niet. Ik hoorde het net van Robert Maaskant, die het zei dat ik viraal ging." Wel begrijpt hij dat de Engelsen opkijken van zijn directe vragen. "Weet je, ik heb in Engeland gewoond en gevoetbald. Het gros van de interviews gaat daar zo: 'Hoe vond je de wedstrijd?', 'We speelden een goede tweede helft, op naar volgende week.'"

Ook had Hans door dat Henderson zichzelf ook verbaasde tijdens het interview. "Hij stond mij echt aan te kijken…" Achteraf gezien denkt de verslaggever dat hij het wel wat anders had kunnen aanpakken. Toch had hij het idee dat Henderson er wel relaxed mee omging. "Ik heb ook wel de indruk dat Henderson een hele reële jongen is. Maar als ik heel eerlijk tegen je ben: ik vond mezelf te kritisch op hem. Nu vinden die mensen in Engeland het allemaal leuk, die Nederlandse directheid, maar ik zat hem té op z'n huid.

Lees meer:
0 reacties