Kraay voorspelt: "Als Antony en Gakpo blijven, worden zij kampioen"

Hans Kraay junior aan het werk bij ESPN
Hans Kraay junior aan het werk bij ESPN Foto: © Pro Shots

Zowel Ajax als PSV heeft een actieve transferperiode achter de rug en met de start van de Eredivisie voor de boeg, kan het grote voorspellen beginnen. Hans Kraay junior ziet bijvoorbeeld Ajax wel kampioen worden, maar de Amsterdammers zijn volgens de analist wel afhankelijk van het aanblijven van één speler.

"Ondanks alle miljoenen die uitgegeven zijn heb ik een hele simpele filosofie", zegt Kraay bij Op1. "Er wordt nogal getrokken aan Antony en ik heb het gevoel dat Ajax hem ook voor tachtig miljoen euro niet laat gaan. Ze willen hem echt houden. Als Antony blijft en Cody Gakpo gaat weg bij PSV, dan wordt Ajax kampioen. En als Gakpo blijft en Antony gaat weg, dan wordt PSV kampioen. En als ze allebei blijven? Dan wordt Ajax kampioen."

"Ajax heeft veel geld uitgegeven en heeft een brede selectie", reageert Suse van Kleef. "Dat zullen we gaan zien met het moordende schema, dus ik denk dat Ajax de beste papieren heeft. Johan Cruijff zei dat een zak geld geen doelpunt kan maken, maar duidelijk is wel dat de club met de hoogste begroting de meeste kans maakt."

Hélène Hendriks gokte in eerste instantie op concurrent PSV, maar krabbelt ietwat terug in haar voorspelling. "Ik had PSV, maar moet misschien terugkrabbelen. Als de transferperiode voorbij is kan ik het met zekerheid zeggen", aldus de presentatrice.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand