Kramer komt met Vaessen-update: "Hij had zijn tong eerst ingeslikt"

Etienne Vaessen wordt behandeld, spelers van RKC en Ajax staan om hem heen
Etienne Vaessen wordt behandeld, spelers van RKC en Ajax staan om hem heen Foto: © Orange Pictures

Michiel Kramer heeft zondagavond een nieuwe update gegeven over Etienne Vaessen. De doelman van RKC Waalwijk kwam zaterdagavond in botsing met Brian Brobbey en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Zondag is hij naar huis gegaan, zo vertelt Kramer bij Studio Voetbal. "Er is een scan gemaakt van zijn hoofd, daar zijn geen bloedingen gezien of andere dingen. Het was gisteren even schrikken op het veld, maar gelukkig gaat het wat beter met hem."

De aanvoerder van RKC schrok enorm van het incident: "Je hoopt altijd dat je zulke momenten op een veld nooit meemaakt. Je hebt het verhaal met Nouri en Eriksen... je hoopt het nooit mee te maken. Je schrikt heel erg omdat Etienne buiten bewustzijn is. Als je dan ziet dat onze medische mannen eerst de tong goed moeten zetten, die had hij eerst ingeslikt. Vervolgens begint de reanimatie en schrik je je wezenloos. Dan denk je aan een hartstilstand of erger."

Toen de doelman werd gereanimeerd hield men in Waalwijk de adem in. "Achteraf begrepen we dat het een nieuw protocol is sinds het misging met Nouri. Zonder reactie van een speler wordt er direct overgegaan op reanimatie. Dat hebben ze ook gedaan. Na twee of drie keer kwam hij weer bij. Dan is de grootste schok geweest", aldus Kramer.

Lees meer:
0 reacties