Kritiek op Oranje: "Als je, zoals Nederland deed, dan vermoordt hij je"

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Sonny Silooy is niet onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal, en in het bijzonder van bondscoach Louis van Gaal. Volgens de verdedigersionn van Ajax vond de ploeg geen manier om Lionel Messi uit te schakelen in kwartfinale.

"Ik denk dat Van Gaal voor dit systeem heeft gekozen omdat de kwaliteiten ontbraken om het anders te doen", vertelt Silooy in gesprek met De Telegraaf. "Hoewel Oranje de Argentijnen twintig minuten heeft overlopen toen ze op de ouderwets Nederlandse manier speelden." Volgens Silooy ontbrak het aan arbeid. "Dat is gemakkelijk gezegd, maar als je zag welke arbeid Argentinië leverde, dan gaven de Nederlandse internationals niet alles."

"Arbeid leveren om je taken uit te voeren, je maximaal geven om vrij te lopen, vuile meters te maken, terug te schakelen, bovenop je tegenstander te zitten, duels te winnen; ik heb het te weinig gezien. Bij wijze van spreken met hem mee te gaan naar het toilet. Dat zie je niet meer, van die koppeltjes. Het werkte wel."

Silooy vindt dat Van Gaal daarvoor had moeten kiezen. "Als je, zoals Nederland deed, Messi drie, vier meter geeft, dan vermoordt hij je. Dat is gebleken. Misschien moeten we daar in de jeugdopleiding meer aandacht aan besteden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand