Kroes deelt kleine sneer uit aan voorganger: "Dat is niet Ajax"

Alex Kroes wil dat er meer samenwerking is binnen Ajax. Volgens de nieuwe algemeen directeur van Ajax speelt niet alleen een technisch directeur een belangrijke rol in het transferbeleid.

Kroes moet nog een nieuwe td en trainer aanstellen, maar als het aan hem ligt moet het duo goed overeen kunnen over transfers. "Een trainer is een bepalende factor, maar heeft geen eindbeslissing", vertelt hij in een interview met Ziggo Sport. "De trainer is een heel belangrijke sparringpartner. Wanneer jij als technisch directeur een speler haalt en die wordt door de trainer niet opgesteld, dan is dat kapitaalvernietiging."

De kersverse Ajax-directeur lijkt hiermee te doelen op de samenwerking tussen Maurice Steijn en Sven Mislintat. De Duitser trok afgelopen zomer grotendeels zijn eigen plan op transfergebied en deed niks met de verzoeken van Steijn. Het resulteerde in ruim honderd miljoen aan uitgaven aan spelers die grotendeels niet gewenst bleken. "Een club als Ajax kan niet een speler van vijftien miljoen halen waar de trainer niet achterstaat", aldus Kroes. "Dat is niet Ajax."

Lees meer:
0 reacties