Kroes dieper in problemen: 'Ajax-directeur overtrad KNVB-regels'

Alex Kroes op de tribune
Alex Kroes op de tribune Foto: © Pro Shots

De inmiddels geschorste Ajax-directeur Alex Kroes heeft de regels van de KNVB overtreden door aandelen in Ajax te hebben tijdens zijn tijd bij AZ. Tegenover de Volkskrant heeft de voetbalbond laten weten dat ze de zaak voorleggen aan de licentiecommissie.

Bestuurders mogen volgens de richtlijnen van de voetbalbond geen aandelen bezitten in een andere betaaldvoetbalclub. Ook kunnen bestuurder of commissaris bij meerdere clubs zitten. Dat geldt zowel voor clubs in het binnen- als het buitenland. Dat heeft de KNVB laten weten. Daarom is de conclusie dat Kroes deze regels heeft overtreden.

Hier wordt toezicht op gehouden door de licentiecommissie betaald voetbal. Deze commissie houdt in de gaten of de regelgeving met betrekking tot de licenties wordt nageleefd. Nu deze situatie is ontstaan, moet ook AZ opheldering geven. De Alkmaarders zijn inmiddels door de voetbalbond op de hoogte gebracht.

Ajax maakte afgelopen dinsdag bekend dat de pas aangestelde algemeen directeur Alex Kroes is geschorst. De Raad van Commissarissen van Ajax beschuldigt hem van handel met voorkennis. Hij kocht een week voordat de club zijn benoeming bekendmaakte 17.500 aandelen in Ajax. Dat is een strafbaar feit omdat je dan over informatie beschikt die andere aandeelhouders niet hebben.

Lees meer:
0 reacties