Kroes erkent Farioli-risico's: "Daar moet hij mee zien te dealen"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Alex Kroes is enorm blij met de aanstelling van Francesco Farioli. De technisch directeur van Ajax heeft vertrouwen in de Italiaan, al erkent hij ook dat de komst van de jonge oefenmeester niet zonder risico's is. 

Ajax zou naar verluidt op zoek zijn geweest naar een ervaren, bij voorkeur Nederlandse, trainer. Aan die eisen voldoet Farioli niet. "Bij Ajax moeten best veel dingen gebeuren. En er zijn grote interne en externe invloeden. Een ervaren Nederlandse coach kent het klappen van de zweep", vertelt Kroes aan de Telegraaf. "Maar een buitenlander is ook wat meer vrij van die invloeden. Die kent de vijfde colonne niet en leest de kranten niet."

Volgens Kroes is Farioli zowel op tactisch als op menselijk vlak een uitstekende trainer, maar zijn er ook risico's. "Ajax is voor hem ook de grootste club tot dusver. En de impact van Ajax moet je niet onderschatten", legt de titulair td uit. "En ook al staat hij iets verder weg van de druk om hem heen, die invloeden zijn er wel en die gaat hij ook ervaren. Daar moet hij mee zien te dealen. Dat is een risico."

Lees meer:
0 reacties