Alex Kroes gaat snijden in salarishuis Ajax: "Hij is geen gokker"

Alex Kroes op de tribune
Alex Kroes op de tribune Foto: © Pro Shots

Jan-Willem van Dop houdt bijzondere herinneringen over aan zijn bij Go Ahead Eagles met Alex Kroes. Een krent zou hij hem niet noemen, maar Kroes was bijzonder behouden met geld als het op spelers aankwam.

Voor zijn personeel was hij echter royaal. Een krent dus? Nee. "Integendeel. Zodra het Go Ahead ten goede kwam, was geld geen probleem. Zo liet hij het hele IT-apparaat vervangen en kreeg iedereen een laptop om thuis te kunnen werken. Alles wat hij heeft beloofd, heeft hij waargemaakt. Het gaat hem om het principe. Hij heeft een broertje dood aan euro’s uitgeven die in zijn ogen onterecht zijn", weet Van Dop bij Voetbal International.

De uitgaven bij Ajax zullen dan ook direct door Kroes geëxamineerd worden. "Hem kennende ligt dat voor de hand". Zo deed hij dat ook bij Go Ahead. "Het eerste dat we toen hebben gedaan is de ontbijten schrappen. Spelers namen maar zelf brood mee van huis", zegt van Dop over de coronaperiode. "Vervolgens kwamen die regelingen van de overheid. Dat waren een soort cadeautjes, omdat we er niet op hadden gespeculeerd."

Een salarishuishouding afgestemd op de Champions League zit er dus niet in. "Bij ons wilde hij afhankelijkheid van externe factoren uitsluiten, en zelf de regie in handen houden. Alex is een rationalist die handelt naar de feiten. Geen gokker."

Lees meer:
0 reacties