Kroes 'gewoon' aanwezig in ArenA: "Je niet verschuilen, goed"

Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta
Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta Foto: © NESimages

Alex Kroes was ondanks zijn schorsing afgelopen donderdag 'gewoon' aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles. Een goed besluit, zo vindt Valentijn Driessen.

"Dat vind ik goed van hem", deelt de chef voetbal van De Telegraaf een compliment uit. "Je toch gewoon laten zien, niet verschuilen. Hij heeft ook aangegeven: ‘Ik ga naar de AFM (de Autoriteit Financiële Markten, red.), laat die maar een oordeel vellen of ik wel of niet met voorkennis heb gehandeld.’ In de tussentijd voelt hij zich niet schuldig en gaat hij gewoon op de tribune bij Ajax zitten."

Driessen verwacht dat de strijd tussen Kroes en Ajax nog niet gestreden is: "Je voelt achter de schermen bij Ajax in al die bestuurslagen dat er heel veel steun voor hem is en je voelt ook de beweging van: ‘Ja, is het allemaal niet te snel gebeurd?" Volgens de journalist staan Kroes en Michael van Praag recht tegenover elkaar. "Nu is hij geschorst, maar ze (Van Praag en de raad van commissarissen, red.) zeiden: ‘Dat is een opmaat naar een vertrek. Absoluut onmogelijk dat hij nog terugkeert.’"

"Er zijn andere geledingen binnen Ajax die daar iets genuanceerder in zijn en het onderzoek bij de AFM willen afwachten. Dan zou hij nog terug kunnen keren. In de tussentijd kan Van Praag wel stappen maken met zijn RvC en een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders schrijven. Dan komt de grote confrontatie tussen de RvC en de bestuursraad", verwacht Driessen.

Lees meer:
0 reacties