"Kroes had Van Praag makkelijk een laatste zetje kunnen geven"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

Marco Timmer vindt dat Michael van Praag totaal ongeloofwaardig is geworden door zijn beslissing over Alex Kroes. Ondanks harde uitspraken stond de RvC-voorzitter het toch toe dat Kroes terugkeert bij Ajax.

Timmer vindt dat Van Praag niet goed gehandeld heeft in de kwestie Kroes. "Hij was al ongeloofwaardig op het moment dat hij veel te gretig tekeer ging op Kroes. Het was bijna karaktermoord, het leek alsof er andere motieven onder zitten", oordeelt de journalist in Voetbal International. "Voor wat Kroes heeft gedaan kan je hem op non-actief voor zetten, maar je kan het ook op een andere manier brengen."

Van Praag moest uiteindelijk na druk van binnen en buiten een enorme u-bocht maken. "Hij is eerst veel te kort door de bocht gegaan en nu uit de bocht gevlogen", neemt Simon Zwartkruis over. Zwartkruis is wel milder voor Van Praag. "Je hoeft hem er van mij niet op af te rekenen. Hij heeft zijn excuses aangeboden en Kroes verwijt het hem niet. Die had hem vrij makkelijk een laatste zetje kunnen geven."

Lees meer:
0 reacties