Kroes hard aangepakt: "Er zit altijd wat achter bij die man"

Voor Rene Wagelaar is he geen verrassing dat Alex Kroes nu alweer in opspraak is geraakt bij Ajax. De algemeen directeur is vanwege handelen met voorkennis in zijn eerste maand bij de club geschorst.

Wagelaar vertelt in Voetbaltijd dat hij geen fan is van Kroes. "Dat is een oud-zaakwaarnemer die bij AZ beloofd heeft samen met Max Huiberts de club in vijf jaar op te bouwen, maar vijf maanden later was meneer weer vertrokken. Hij wilde graag naar Ajax toe", zegt de voormalig zaakwaarnemer in Voetbaltijd.

Wel prijst Wagelaar Kroes voor het oprichten van zaakwaarnemersbureau SEG, al helpt dat de directeur in zijn nieuwe functies niet. "Er kwam bij AZ ooit een oud-collega binnen die Beukema en Reijnders naar Italië wilde brengen, maar dat wilde hij (Kroes red.) niet omdat ze al bij een andere zaakwaarnemer zaten. Het blijft altijd een belangenverstrengeling omdat hij een zaakwaarnemer is geweest."

Ook zou Kroes volgens Wagelaar wat te maken hebben met de zaakwaarnemerswissel van Borna Sosa. "Sosa zat in opdracht van Mislintat al bij een andere zaakwaarnemer in Duitsland en stapte nu ineens over naar SEG", weet hij. "Dat mag, maar er zit altijd wat achter bij die man. Er zit was glads aan."

Lees meer:
0 reacties