"Kroes komt over als iemand die vooral met zichzelf bezig is"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem blikt in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad terug op De Klassieker waar hij met heel veel plezier naar heeft gekeken.

De Kromme begint met een analyse: "Het Feyenoord dat Ajax van de mat veegde in de Kuip, leek heel erg op de ploeg uit het eerste seizoen van Arne Slot. Ze joegen als gekken op de Ajacieden en die vroegen zich al snel af: hoe komen we deze middag door tegen deze wervelwind? Feyenoord was zoveel beter, het was leuk om te zien hoe ze speelden."

Van Hanegem is keihard voor de bezoekers uit Amsterdam. "Ajax was onthutsend slecht. Dan zijn er mensen in paniek en denken ze dat hun nieuwe goeroe Alex Kroes het allemaal wel op zou kunnen lossen", vervolgt hij. "Die Kroes kwam met een hoop tromgeroffel binnen in de Arena, nadat hij eerst in een boek de vloer had aangeveegd met mensen bij de club."

Vervolgens werd de algemeen directeur geschorst en wacht hem mogelijk een ontslag, al wil de bestuursraad Kroes graag behouden. "En nu begrijp ik dat de bestuursraad, die hem kan redden, vol zit met mensen die op zaterdag gezellig met Kroes voetballen, of - zoals Pim van Dord - er trainer is. Ze zullen vast steun krijgen door die vernederende 6-0 nederlaag", aldus Van Hanegem. "Kroes komt op mij voorlopig over als iemand die vooral met zichzelf bezig is geweest en niet zozeer met de club Ajax."

Lees meer:
0 reacties