Kroes krijgt steun: "Hij heeft nu alles verkeerd gedaan, onzin"

Jorien van den Herik vindt dat Michael van Praag en Ajax niet goed gehandeld hebben met de schorsing van Alex Kroes. De voormalig voorzitter van Feyenoord stelt dat de club de algemeen directeur koste wat kost moeten behouden.

Van den Herik erkent dat Kroes een fout heeft gemaakt, maar vindt de straf veel te zwaar. "Ik vind dat de situatie onnodig is geëscaleerd", begint hij bij Goedemorgen Eredivisie. "Als je als club in zo'n situatie zit, een shitsituatie, en dit gebeurt. Ondanks dat er fouten zijn gemaakt, is het eerste waar je aan moet denken: damage control. Hoe kunnen we dit oplossen zonder al te veel schade?"

Dat Van Praag en de Raad van Commissarissen gelijk de deur van een terugkeer dichtgooide, was niet verstandig volgens Van den Herik. "Alex Kroes zou nu alles verkeerd hebben gedaan, bij Go Ahead Eagles, bij AZ... Alles wordt uit de kast gehaald om maar te zeggen: hij moet weg. Dat vind ik onzin", meent hij. "De deur had niet dichtgetrokken mogen worden. Daar is niet Alex Kroes voor verantwoordelijk."

Lees meer:
0 reacties