Kroes: "Moet je op sommige spelers dan maar je verlies pakken?"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Er moet deze zomer wat gebeuren bij Ajax, maar of een grote schoonmaak daadwerkelijk plaats kan vinden, is nog maar de vraag. Technisch directeur Alex Kroes moet eerst spelers verkopen voor er nieuw elan aan de ploeg toegevoegd kan worden.

"Moet je op sommige spelers dan maar je verlies pakken? We kunnen namelijk niet tot half augustus wachten met het aankopen van spelers, omdat we de nieuwe staf ook de tijd willen en moeten geven om een speelwijze te ontwikkelen. Hoe eerder we dus van sommige spelers af komen, hoe beter het is", aldus Kroes.

"Zelfs als dat soms met verlies zou gebeuren. Al proberen we er het maximale uit te halen. Vanuit de financiële situatie zullen we met minder geld meer moeten doen: creatief zijn", vervolgt de beleidsbepaler in De Telegraaf. Maar eerst moeten er dus wel spelers hun koffer pakken. "Ik hoop dat het heel snel gaat, maar dat ligt er ook aan of spelers en hun zaakwaarnemers willen meedenken."

Momenteel bestaat de eerste selectie van Ajax uit ruim dertig spelers. "Ik moét gewoon spelers kwijt. Als er niemand weg wil, dan zal de nieuwe trainer het met dit aantal moeten doen. Gelukkig hebben we nog even de tijd", besluit Kroes.

Lees meer:
0 reacties