Kroes mogelijk terug in andere functie: "Wordt op aangestuurd"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Mike Verweij weet dat Alex Kroes mogelijk in een andere functie door kan werken bij Ajax. Binnen de club zouden veel mensen de algemeen directeur graag behouden.

Kroes werd vorige week geschorst nadat bekend werd dat hij gehandeld zou hebben met voorkennis. De RvC is uit op een ontslag, maar niet iedereen binnen Ajax zien die uitkomst zitten. "Heel veel mensen zien hem graag terugkeren", vertelt Verweij in Kick-off. "Het is afvragen wat de leden er van vinden tijdens de algemene ledenvergadering. Er wordt nu ook wel een beetje op aangestuurd dat hij in een andere functie kan terugkeren."

Verweij weet dat Kroes het liefst terugkeert als algemeen directeur, maar dat is niet zo gemakkelijk. "Als je hem technisch directeur maakt heb je ook een goed verhaal naar al je stakeholders, met de sponsoren voorop. Ik denk niet dat die het leuk vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt, alsof er niets gebeurd is", aldus de clubwatcher van Ajax. "Want er zijn natuurlijk genoeg dingen voorgevallen."

Lees meer:
0 reacties