'Kroes overtrad ook regels bij AZ door aandelen Ajax te kopen'

Het logo van AZ in het stadion
Het logo van AZ in het stadion Foto: © Pro Shots

Alex Kroes, die dinsdag door Ajax geschorst is om mogelijke handel met voorkennis, overtrad ook in zijn tijd als AZ-directeur de regels. Dat meldt RTL Nieuws. Als bestuurder van de Alkmaarders was het voor hem verboden om aandelen te kopen van een andere betaaldvoetbalorganisatie.

Tussen 6 april 2022 en 26 juli 2023 kocht Kroes in totaal 42.500 aandelen Ajax, zo meldt hij in een statement. Dat deed hij dus ook toen hij actief was bij AZ. Kroes was sinds 1 december 2022 in dienst. Volgens de statuten van AZ is dat reden voor ontslag. De Alkmaarse club verbiedt bestuurders van AZ om direct of indirect aandeelhouder verbonden te zijn aan een andere Nederlandse of buitenlandse betaalvoetbalorganisatie.

De club heeft verrast op de zaak gereageerd. "AZ heeft kennisgenomen van de kwestie tussen Alex Kroes en Ajax", zo laat een woordvoerder weten. "Voor ons is wat nu boven tafel lijkt te komen ook verrassend. Omdat er nu - blijkbaar - een onderzoek komt van de AFM onthouden we ons op dit moment van verder inhoudelijk commentaar."

Lees meer:
0 reacties