Kroes vertelt plan met Ajax: "Duidelijke structuur neerzetten"

Alex Kroes op de tribune
Alex Kroes op de tribune Foto: © Pro Shots

Na lang wachten en volgens meerdere bronnen achter de schermen al bezig te zijn met Ajax bij zijn vorige werkgever is het nu definitief naar buiten gebracht dat Alex Kroes zich voor de volle honderd procent op Ajax zal focussen.

In augustus 2023 werd Kroes voorgedragen als de nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter van Ajax, waarbij hij Edwin van der Sar opvolgde. Van 4 september 2023 tot 15 maart 2024 vervulde Jan van Halst tijdelijk de functie van directeur algemene zaken bij Ajax.

Kroes sprak met het mediateam van Ajax en uitte zijn blijdschap om definitief terug te zijn. "Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik hier als jeugdspeler begon en nu mag ik als algemeen directeur aan de slag. Ik heb er heel veel zin in. Het is mijn doel om samen met mijn collega's opnieuw mooie tijden met onze club te gaan beleven. De komende tijd staat in het teken van een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Het gaat om samen opleiden, ontwikkelen en winnen. Maar ook om plezier en impact maken."

Samen met zijn aanstelling als algemeen directeur van Ajax, wordt Kroes ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation. "Tijdens mijn jaren bij Go Ahead Eagles drong het pas goed tot mij door hoeveel een voetbalclub voor de maatschappij kan betekenen. Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig, maar dat veranderde snel. Op een gegeven moment noemden ze mij daar zelfs 'Mr MVO'. Het is eervol om nu voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation te mogen zijn. Ik weet dat ze verschillende mooie projecten hebben voor jongeren in Amsterdam. Daar ga ik me de komende tijd natuurlijk ook in verdiepen", aldus de nieuwe algemeen directeur in gesprek met de clubkanalen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand