'Kroes wil op drie spelers na alle Mislintat-aankopen verkopen'

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

Ajax en Alex Kroes willen bijna alle aankopen van Sven Mislintat de deur uitdoen. Dat gaat lastig worden, omdat veel spelers nog lang onder contract staan in Amsterdam.

Ook het transferbeleid en de financiën zitten in de portefeuille van Kroes, aldus De Telegraaf. "Op Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen na hoopt Ajax iedereen komende zomer weer te lozen", aldus de krant. Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gaston Avila, Chuba Akpom, Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Anton Gaaei, Jakov Medic en Ethan Butera mogen allemaal vertrekken.

Kroes moet kijken of het verkopen van spelers voor het halen van nieuwe spelers gaat. Omdat de Amsterdammers naar waarschijnlijkheid weer geen Champions League-voetbal gaan spelen, loopt het inkomsten mis. Ook de transferwaardes zullen daardoor dalen. "Omdat Ajax een kind met een waterhoofd is geworden, zal het ook in eigen vlees moeten snijden."

Mentaal gaat het ook niet met iedereen goed. "In de bestuurlijke chaos van de afgelopen jaren raakte een aantal echte Ajacieden zwaar beschadigd. Kroes moet pleisters op die wonden plakken en zorgen dat Ajax weer een thuis wordt voor mensen met het Ajax-DNA."

Lees meer:
0 reacties