Kroes wil volgend jaar om de prijzen spelen: "Doen ons best"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Alex Kroes wil het liefst volgend seizoen met Ajax weer meedoen om de prijzen. In gesprek met De Telegraaf geeft hij toe dat er dan wel heel wat moet gebeuren.

Eigenlijk werd Kroes aangesteld als algemeen directeur. Maar nu is hij aangesteld als technisch directeur. Kroes ziet dit echter niet als een stap omlaag. “Ik ben erg blij dat Menno Geelen nu de functie van CEO bekleedt. Onze samenwerking is goed en ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen. Alleen is deze functie wat meer korte-termijn-gedreven. De druk zit er nu vol op met de nieuwe trainer, de samenstelling van de selectie en drie keer winnen of verliezen. Als 'TD' zit je veel meer in de mood swings van mensen, de emotie, het opportunisme.”

In ieder geval geeft de voetbalbestuurder aan dat hij in zijn manier van geld uitgeven wel te vergelijken is met Marc Overmars. “Zijn bijnaam was Marc Netto. Als je onderhandelt, moet je ernaar streven dat je degene met wie je onderhandelt blij maakt, maar ook dat je er alles aan doet om het zo strak mogelijk in te richten. Waarom te veel weggeven als iemand tevreden is met minder? Dat was mijn instelling als eigenaar bij Go Ahead Eagles, AZ had dezelfde manier van werken en Ajax moet daar naartoe, want anders ga je nat met z'n allen. Spelers moeten trots zijn om het Ajax-shirt te dragen.”

Het liefst zou Kroes het komende seizoen weer meedoen om de prijzen met Ajax. Hij geeft hierbij aan dat hij een ongeduldig mannetje is. Wel houdt hij een slag om de arm. “Maar is het reëel? We doen ons stinkende best om de voorwaarden te creëren, maar ik kan er nu nog geen zinnig woord over zeggen. Op 1 september, na het sluiten van de transfermarkt, zal ik een redelijk beeld hebben. Maar er moet écht van alles gebeuren. Natuurlijk is het kampioenschap de stip op de horizon, want Ajax moet daar altijd naar streven. Het ligt aan ons als directie of we deze transferwindow kunnen doen wat we willen doen. Dat is cruciaal”, besluit hij

Lees meer:
0 reacties