Kroes zorgt voor vertrouwen: "Gaat de redding van Ajax worden"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © Pro Shots

Marco van Basten kijkt de gang van zaken bij Ajax met lede ogen aan. Volgens hem is er onbegrijpelijk dat er niks gebeurt in Amsterdam.

De komst van Alex Kroes zit er aan te komen en Van Basten is van mening dat hij direct aan de slag kan. "Hoeveel mensen moet hij vervangen, hoeveel mensen moet hij aanstellen? Op elk niveau is het." Tafelgenoot Khalid Boulahrouz heeft in ieder geval het nodige vertrouwen in Kroes op basis van zijn prestaties bij AZ. Ook Rafael van der Vaart geeft hoog op van de nieuwe directeur. "Hij is wel heel goed, hoor. Hij gaat de redding van Ajax worden."

Wat Van Basten echter niet snapt, is dat er in zijn ogen niks gebeurt in Amsterdam. "Bij Ajax heb je nu toch ook allemaal mensen zitten? Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst, Danny Blind. Wat zijn zij aan het doen? Je kan toch in de tussentijd, voordat Kroes komt, ook dingen beslissen? Je kan toch niet alles maar laten gebeuren? Dat is wat er nu eigenlijk gebeurt. Er wordt al twee jaar lang niets gedaan volgens mij, iedereen kan maar wat doen, omdat de baas pas in 2024 komt. Dat kan toch niet?"

Lees meer:
0 reacties