Krohn-Deli blikt terug op Ajax-tijd: "Hij zag het niet in mij zitten"

Michael Krohn-Dehli
Michael Krohn-Dehli Foto: © Pro Shots

Michael Krohn-Dehli kampte in zijn tijd bij Ajax met meerdere blessures, waardoor hij niet wist te slagen in Amsterdam. Daar baalt de Deen nog altijd van.

Krohn-Deli kwam als zeventienjarige speler naar Ajax. "Hier kon ik veel leren. Een ideale omgeving om me te ontwikkelen. Toen ik een contract aangeboden kreeg, twijfelde ik geen moment. Ik werd ondergebracht bij een gastgezin in Culemborg en met een busje opgehaald", blikt hij terug in gesprek met ELF Voetbal.

"Na een jaar sprak ik Nederlands. Of beter gezegd: durfde ik het te spreken. Ik verstond jullie taal snel, maar wilde het pas spreken als dat goed ging", aldus Krohn-Deli, die Danny Blind dankbaar is voor het vertrouwen. "Hij was mijn trainer in de A1 en haalde me in 2006 als hoofdtrainer terug van RKC Waalwijk naar Amsterdam."

Toen Krohn-Deli bij Ajax kwam, was Blind echter vertrokken. "Zijn opvolger Henk ten Cate zag het niet in me zitten. Al sprak het ook niet in mijn voordeel dat ik met een blessure binnenkwam", zo klinkt het. De Deen kampte toen met pijn in zijn pezen. "Dat bleef terugkomen. Bij RKC Waalwijk beleefde ik echter een goede periode. Na mijn terugkeer bij Ajax werd ik een halfjaar verhuurd aan Sparta. Daar kon ik mijn kwaliteiten eveneens laten zien."

Hij besluit: "Bij Ajax lukte het niet. Ik ben vijf keer geopereerd. Vier keer links, een keer rechts. Daar is de meniscus schoongemaakt. Dat had ik achteraf eerder moeten doen. Aan de linkerkant kwam pas later naar buiten wat er mankeerde."

Lees meer:
0 reacties