Kudus wilde weg: "Dacht dat Everton goed project voor mij was"

Mohammed Kudus
Mohammed Kudus Foto: © Pro Shots

Mohammed Kudus wilde de afgelopen zomer een transfer naar Everton zien af te dwingen, maar Ajax weigerde mee te werken aan een vertrek. De Ghanees zelf zag een overstap naar de Premier League zeker zitten.

"Of de afgelopen maanden de beste maanden van mijn carrière waren? Als je kijkt naar de doelpunten en assists en zo, waarschijnlijk", zegt Kudus tegenover The Guardian. "Maar als je aan andere dingen denkt, niet echt. Ik speel, scoor en ik help mijn team en het is geweldig. Maar ik ben het gelukkigst als ik dingen voor het team creëer."

Kudus weigerde in de zomer even te trainen om een transfer naar Everton af te dwingen. Voor hem was dit een simpele zaak. "De enige manier waarop je je kunt ontwikkelen, is door minuten te maken op het veld" vervolgt Kudus. Als ik in een fase zit en ik voel dat ik me op dat moment niet ontwikkel, dan moet ik het ergens anders proberen."

"Ik dacht dat Everton een goed project voor mij was en waarom niet? Het is niet zo dat dit mijn eerste seizoen bij Ajax is, het is mijn derde. Dus als ik de vooruitgang, waarnaar ik op zoek ben, niet zie, waarom probeer ik dan niet iets anders?", aldus de Ghanees.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand