Kwakman haalt uit: "Een wanorde, dat zie je nergens ter wereld"

Kees Kwakman is uiterst kritisch op de verdediging van Ajax. De Amsterdammers hadden woensdagavond tegen Vitesse het betere van het spel, maar bij vlagen lag het achterin helemaal open bij de ploeg van trainer Alfred Schreuder.

"Het is zo'n wanorde hoe ze af en toe staan", zegt Kwakman bij Voetbalpraat van ESPN . "Dat zie je nergens in de wereld eigenlijk. Een centrumverdediger die bij de linksbuiten staat... De andere centrumverdediger denkt niet: 'Ik blijf even achter', nee die schuift in. De backs zijn weg... Normaal herstellen ze dat wel, maar tegen Vitesse kwamen ze van een koude kermis thuis met Million Manhoef, die ook behoorlijk snel is." Volgens Kwakman moet Ajax het zichzelf een stuk makkelijker maken. "Dan maar een keertje minder inschuiven als je Jurriën Timber of Devyne Rensch bent. Zorg eerst dat het verdedigend op orde is. Ajax houdt bijna nooit meer de nul. Ze moeten veel minder risico nemen", aldus de analist.

🗣️ Kees Kwakman kraakt in #Voetbalpraat de restverdediging van Ajax: "Dat zie je nergens op de wereld" — ESPN NL (@ESPNnl) November 10, 2022

Lees meer: