Kwakman verdedigt fel bekritiseerde Ajacied: "Zo verschrikkelijk"

Kees Kwakman namens ESPN
Kees Kwakman namens ESPN Foto: © Orange Pictures

Kees Kwakman is niet te spreken over de manier waarop Kenneth Taylor door het Ajax-publiek behandeld wordt. Net als donderdag tegen Bodo/Glimt was er een cynisch applaus toen de middenvelder naar de kant ging.

Taylor is inmiddels al een tijdje het doelwit van kritiek in Amsterdam. "Dat uitfluiten van eigen spelers: daar moeten ze lekker mee doorgaan", begint Kwakman cynisch bij ESPN. "Nu is het bij Ajax, maar ik vind dat het in het algemeen niet kan. Je kunt van alles vinden van Taylor en je kunt kritisch op hem zijn, maar dit doe je niet. Een speler wordt gewisseld en het halve stadion gaat fluiten: ik vind dat zo, zo, zo verschrikkelijk."

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt bij Ajax, weet Kwakman. "Ze zouden hier geleerd moeten hebben van Daley Blind, die het ook is overkomen. Kijk eens wat hij daarna voor de club heeft gepresteerd", benadrukt de analist. "Je mag kritisch zijn op Taylor en hem wel of geen goede voetballer vinden. Ik zie vandaag ook niet dat hij niet zijn best doet: hij loopt zich het apezuur. Je zag ook echt aan Taylor dat hij er moeite mee had. Wat wil je er uiteindelijk nou mee bereiken?"

Lees meer:
0 reacties