Kwakman vergelijkt Ajacied met Zeefuik: "Dan ben je kansloos"

Kenneth Perez ziet dat Brian Brobbey stappen aan het maken is. De spits van Ajax speelde tegen NEC een prima duel en leverde een assist bij de goal van Kristian Hlynsson.

Volgens Perez is het afwerken van Brobbey 'nog niet helemaal verfijnd'. "Dat is een klein dingetje. Maar het lag zeker niet aan zijn werkethos. Hij wil het heel graag en vraagt om extra trainingen en dat soort dingen", zegt de Deen in het ESPN-programma Dit was het Weekend. Daarmee doelt Perez op het verzoek van Brobbey om aan de slag te gaan met een spitsentrainer, John Bosman.

"Wat hij in ieder geval wel gewonnen heeft is inhoud. Er waren een jaar geleden natuurlijk heel veel vraagtekens en daarvoor ook. Wat kon hij nu eigenlijk qua minuten maken? Hij viel uit met kramp, enzovoort. Daar heeft hij in ieder geval wel mee afgerekend. Als hij kan, speelt hij altijd", merkt Perez op.

Hij zag tegen Marseille ook een goede actie van Brobbey. "Donderdag was het echt de eerste keer dat ik echt bij twee momenten zag: oké, nu pakt hij even de rust voor zichzelf en rondt hij heel rustig af. Wat John Bosman in twee weken niet kan doen...", aldus de analist, die er vervolgens op gewezen wordt dat Bosman nog niet aan de slag is gegaan met Brobbey. "Alleen de gedachte aan John Bosman moet het wel zijn", lacht hij.

Kees Kwakman zoomt vervolgens nog eens in op de assist van Brobbey, die zich ontdeed van Bram Nuytinck en keeper Jasper Cillessen omspeelde. "Hij vertelde na afloop ook dat hij Hlynsson zag staan. Wat hij daarvoor doet, kennen we inmiddels van hem. Dat tegen de tegenstander aanhangen en dan wegdraaien. Hij kon ook gaan liggen, want hij werd vastgehouden."

"Ik heb een jaar met Género Zeefuik gespeeld bij FC Groningen. Dan stond ik op de training vaak voor hem. Dan probeerde ik vaak voor hem te gaan staan. Als je niet voor hem gaat staan en dan aan hem gaat hangen, ben je kansloos", weet Kwakman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand