Kwakman waarschuwt Van 't Schip: "Dan hebben ze geen enkel idee"

Kees Kwakman bij ESPN
Kees Kwakman bij ESPN Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez en Kees Kwakman waren erg ontevreden over de inbreng van Ajax. Dat vertelden de analisten na afloop bij ESPN.

Ze stippen daarbij een van de pijnpunten bij Ajax aan. "De staf krijgt het ook niet voor elkaar om een manier te vinden om Ajax op een goede manier druk te laten zetten. Als de tegenstander met een foefje komt, dan hebben ze geen enkel idee. Er zit eigenlijk niks anders op dan de ruimtes achterin kleiner maken."

Volgens Kwakman is het schrijnend dat Ajax momenteel nog zoveel onzekerheden heeft. Het is midden februari en de spelers en de staf hebben het nog steeds niet voor elkaar om Ajax op een goede manier druk te laten zetten. Of dat nu met drie spitsen is of twee spitsen", treurt Kwakman. "De enige mogelijkheid die er nog is, is dat je zegt: we gaan, net als tegen PSV, inzakken. En dat doen we ook uit tegen Heerenveen en thuis tegen NEC. Want als Ajax zo druk zet…"

De oud-verdediger legt uit hoe Ajax in zijn optiek de heenwedstrijd moet ingaan. "Met Brian Brobbey heb je sowieso snelheid voorin en straks misschien met Bergwijn ook weer. Zo moet Ajax dan maar doorkomen."

Lees meer:
0 reacties